Αναμφισβήτητα, το κέικ σοκολάτας είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Μια μπουκιά κέικ μαζί με λίγο καλό καφέ είναι πάντα καλή ιδέα και μάλιστα μπορεί να γίνει το ιδανικό σνακ για το γραφείο ή για τα παιδιά που πρόκειται να πάνε στο σχολείο σύντομα.
Η συνταγή είναι εύκολη και θα χρειαστείτε 9 υλικά, με τη βασική διαφορά σε σχέση με άλλες συνταγές να είναι το λάδι.
Η προσθήκη λαδιού αντί για βούτυρο προσφέρει μια πλούσια, μαστιχωτή και έξτρα σοκολατένια γεύση στο κέικ.
Ζουμερό κέικ σοκολάτας
Υλικά
- 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε νερό, λάδι, ξύδι και βανίλια και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελάχιστα ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε, περίπου 40 λεπτά, μέχρι να τρυπήσουμε το κέικ και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.