Tα άγρια χόρτα της εποχής, όπως τα ραδίκια με την πικράδα τους και την κρουστή υφή τους, αντικαθιστούν το σύνηθες σπανάκι και ταιριάζουν με τις σουπιές σε ένα πιάτο τραχιάς, συναρπαστικής νοστιμιάς.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 1 κιλό χόρτα της εποχής, π.χ. ραδίκια άγρια και ήμερα, πλυμένα, στεγνά, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- χυμός από 2 λεμόνια
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τις σουπιές με άγρια χόρτα, ξεκινάμε και σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν.
- Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατίζουμε και τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και νερό τόσο ώστε να καλύψει τελείως όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και τα χόρτα και οι σουπιές και να σωθεί το περισσότερο υγρό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος