Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 470 γρ αλεύρι γ.ο.χ ( 3 κούπες)
- 300 γρ νερό (1 κούπα και 1/4)
- 8 γρ ξηρή μαγιά (2 κτγ)
- 100 γρ τυρί γραβιέρα (1 κούπα)
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ελαιόλαδο
Για το άλειμμα
- Σάλτσα για πίτσα
- Τυρί γραβιέρα
- Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, την μισή ποσότητα από το αλεύρι, την γραβιέρα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατευουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο από πάνω την ζύμη, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Μετράμε 100 γρ το κάθε κομμάτι το πλαθουμε σε μπαστουνάκι και το βάζουμε στο ταψάκι λαδόκολλας.
- Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα και τα αλείφουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια και στα πλαινά με έτοιμη σάλτσα για πίτσα.
- Βάζουμε από πάνω τριμμένη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.
- Ψήνουμε τα τυροκούλουρα για 15 λεπτά στους 180 c.
- Τα πιο νόστιμα τυροκούλουρα για μικρούς και μεγάλους έιναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!
Ιδανικά για το σχολείο ή τη δουλειά !!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Πηγή: live-kitchen.gr