Τα αγαπημένα ροξάκια, σιροπιαστά και αφράτα, έχουν πάντα μια θέση στην καρδιά μας.
Η συνταγή είναι εύκολη , απλή και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ικανοποιήσει.
Ένα γλυκό κέρασμα για κάθε στιγμή της ημέρας.
Υλικά για τη ζύμη:
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι baking powder
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 βανίλιες
2 αυγά
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σοκολατένια ζύμη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. κανέλα (κοφτό)
λίγες κουταλιές καρυδόψιχα (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
2½ φλ. ζάχαρη
2½ φλ. νερό
Φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
Χυμό από μισό μικρό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη εκτός το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μία ωραία και αφράτη ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και ρίχνουμε το κακάο στην μισή για να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα.
- Την άσπρη ζύμη την ανοίγουμε με πλάστη και την κάνουμε ένα φύλλο.
- Την σκούρα ζύμη την πλάθουμε σε ρολό και την βάζουμε στην άκρη της άσπρης ζύμης.
- Τυλίγουμε την άσπρη ζύμη με την καφέ και την κόβουμε σε ροδέλες.
- Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C και με χλιαρό σιρόπι τα σιροπιάζουμε.