Το αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιριού , η μελιτζάνα πρωταγωνιστεί στην ελληνική μεσογειακή κουζίνα και ξετρελαίνει με τη γεύση της.
Ο σεφ Πάνος Παπαδάκης μας προτείνει μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μελιτζάνες στον φούρνο, ιδανική για το καλοκαίρι.
Yλικά
4 μελιτζάνες
Νερό
αλάτι
bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για την γέμιση
2 μέτρια κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
4-5 σκελίδες σκόρδου
2 μέτριες ντομάτες
2 πρέζες ζάχαρη
50 γρ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μαιντανός
240 γρ τόνος σε ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κτσ πελτέ ντομάτας
bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
250 γρ νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε αλατίζουμε ,βάζουμε σε νερό τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βιολογικό ελαιόλαδο.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, τις σκελίδες σκόρδου και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι στις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. και τις ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 c.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τον προσθέτουμε μεσα στο τηγάνι.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον τόνο σε ελαιόλαδο και τον ρίχνουμε και κείνον μέσα στα υπολοιπα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε την γέμιση από την φωτιά ρίχνοντάς την σε ένα μπολάκι.
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε στην μέση τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε πολύ καλά.
Ότι γέμιση περισσέψει την βάζουμε μέσα στο ταψί.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο , το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: