Η μελιτζάνα είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω ένας εύκολος και ωραίος τρόπος για να τη μαγειρέψετε.
Η ελληνική γαστρονομία προσφέρει πληθώρα συνταγών με βάση τη μελιτζάνα, και έτσι έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ζαρζαβατικό σε διάφορες παραλλαγές.
Εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή και εύκολη συνταγή για μελιτζάνες στο φούρνο με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, για να φτιάξετε ένα χορταστικό γεύμα με πλούσια γεύση και αρώματα που θα συναρπάσει όλη την οικογένεια.
Το πεντανόστιμο αυτό φαγητό είναι ιδανικό για τα οικογενειακά τραπέζια ενώ η γλυκιά γεύση του αφήνει μια αίσθηση «μαμαδίστικου» φαγητού στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Με υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα μας, ελάχιστο χρόνο και ταλαιπωρία, μπορεί ο καθένας να φτιάξει αυτό το γευστικό και υγιεινό φαγητό.
Υλικά
- μελιτζάνες 3
- πουρές τομάτας 700 ml
- μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους 400 γρ
- τριμμένη παρμεζάνα 100 γρ
- κρεμμύδι 1
- σκόρδο 1 σκελίδα
- βασιλικός
- αλάτι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τον πουρέ ντομάτας
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμη η σάλτσα
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ίδιου πάχους κατά μήκος και τις ψήνουμε στο σχαροτηγανο και από τις δύο πλευρές
- Ρίξτε λίγη σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού
- Τοποθετούμε την πρώτη στρώση μελιτζάνας στη σχάρα
- Προσθέστε περισσότερη σάλτσα και πασπαλίστε την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και την τριμμένη παρμεζάνα
- Επαναλάβετε το ίδιο τρεις φορές μέχρι να γεμίσει το πυρρίμαχο σκεύος: Από πάνω ρίξτε λίγο λάδι, μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ρίγανη
- Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά. Η ψητή μελιτζάνα με τυριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα