Συνταγή : live-kitchen
Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι και φτιάξτε τα πιο αφράτα Τυρόψωμα που θα έχετε δοκιμάσει!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ(700-750 γρ)
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό(200 γρ)
- 1 κούπα ηλιέλαιο(220 γρ)
- 1 κούπα νερό(250 γρ)
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 2 κτσ ζάχαρη
- 2 κτγ αλάτι
Για την γέμιση
- 400 γρ τυρί φέτα
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
- Κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι(η κούπα που χρησιμοποίησα είναι 250 μλ) , το ηλιέλαιο , το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
- Σπάμε το τυρί με ένα πιρούνι και το αφήνουμε στη άκρη.
- Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκι των 70 γρ. και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
- Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας .
- Χαράζουμε με ένα μαχαίρι 3 φορές στην μέση της ζύμης.
- Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα τυρί κάθε φορά και αφού την πατήσουμε να ενσωματωθεί την βάζουμε στην μέση και κλείνουμε την ζύμη.
- Την βάζουμε σε ένα ταψί με μεμβράνη και με την ίδια διαδικασία κάνουμε όλα τα υπόλοιπα.
- Τα αφήνουμε ν ξεκουραστούν για 15 λεπτά σκεπασμένα στο ταψί με μεμβράνη.
- Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε ομοιόμορφα όλα τα τυρόψωμα.
- Τρίβουμε από πάνω κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 190 c.
https://live-kitchen.gr/tyropsoma-afros-me-zymi-giaourtiou/