Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 250 γρ λεπτές νιφάδες βρώμης
- 1 βραστή πατάτα(220γρ)
- 1 κρεμμύδι
- 2 μανιτάρια portobello
- 100 γρ ζεστό νερό
- 2 κτγ πελτέ ντομάτας
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κτγ κύμινο
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτγ πάπρικα
- Λίγο πιπέρι
- 1 κτγ σκόρδο σκόνη
- Λίγο μαιντανό
- Φύλλα δυόσμου
Για την λευκή σάλτσα μανιταριών
- 1/2 κρεμμύδι
- 6 λευκά μανιτάρια
- 350 γρ γάλα βρώμης
- 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
- 1/2 κτγ θυμάρι
- ελαιόλαδο
- 1/2 κτγ σκόρδο σκόνη
- 1 κτγ αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Για το πασπάλισμα
- Θρυμματισμένη βρώμη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις ψιλές νιφάδες βρώμης.
- Στο ζεστό νερό διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας και τον προσθέτουμε μέσα στην βρώμη.
- Κόβουμε σε έναν πολυκοφτη το κρεμμύδι , την βραστή πατάτα, τον μαιντανό,τα φύλλα δυόσμου και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ.
- Πολτοποιούμε τα μανιτάρια τα portobello και τα ρίχνουμε και κείνα μέσα στο στο μπολ.
- Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι , το ελαιόλαδο , το σκόρδο σε σκόνη , την πάπρικα , το κύμινο και τα ανκατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγειο για 15 λεπτά.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε 100 γραμμάρια να ναι το κάθε κομμάτι τα πασπαλίζουμε με την θρυμματισμένη βρώμη και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Για την λευκή σάλτσα σε ένα τηγάνι θα τσιγαρίσουμε 1/2 κρεμμύδι ,τα λευκά μανιτάρια για 3-4 λεπτά.
- Στο γάλα βρώμης θα προσθέσουμε το αλεύρι θα ανακατέψουμε πολύ καλά με ένα σύρμα και θα το ρίξουμε μέσα στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπερι, θυμάρι ,σκόρδο σκόνη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια με σαλάτα και ρίχνουμε από πάνω την εκπληκτική λευκή σάλτσα μανιταριών.
Πηγή : https://live-kitchen.gr/nistisima-biftekia-me-lefki-saltsa-manitarion/