Μια συνταγή σίγουρα που θα την φτιάχνετε μια φορά την εβδομάδα για τον καφέ σας η το τσάι σας!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
610 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
3 μέτρια αυγά
250 γρ ζάχαρη
200 γρ λιωμένο βούτυρο
20 γρ μπέικεν πάουντερ
2 βανιλίνες
20 γρ κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τις βανιλίνες και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το μπέικεν πάουντερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ρίχνουμε σταδιακά όλο το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
Τυλίγουμε το ένα ζυμάρι και στο δεύτερο προσθέτουμε άγλυκο κακάο .
Το ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά το κακάο.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και το άλλο ζυμάρι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Μετράμε το κάθε κομμάτι και από τις 2 ζύμες να ναι 20 γραμμάρια και τα βάζουμε σκεπασμένα σε μπαλάκια πάνω σε μια λαδόκολλα.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι βανίλιας και ένα μπαλάκι σοκολάτας και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Στολίζουμε με κερασάκια ζαχαροπλαστικής ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 c.
Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας!! Είναι ιδανικά για τον καφέ ή το τσάι αλλά και για κάθε περίσταση!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο :