Βρήκαμε και σας προτείνουμε μία πεντανόστιμη , εύκολη και γρήγορη συνταγή για την αγαπημένη σας μηλόπιτα από τον Πάνο Παπαδάκη.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 3 μέτρια αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 150 γρ χυμό μήλου
- 1 κτσ κανέλα
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για τα μήλα
- 2 κόκκινα μήλα
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την κανελα , το ηλιέλαιο, το χυμό μήλου, την σόδα , το μπέικεν ,τις βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2 κόκκινα μήλα και τα ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι.
- Προσθέτουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ.
- Σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψί 25χ30 εκ. προσθέτουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 180 c.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και η πιο νόστιμη και αφράτη μηλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Φτιάξτε και σεις αυτήν την αφράτη μηλόπιτα για σας και την οικογένειά σας
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Πηγή: live-kitchen.gr