Ο Πάνος Παπαδάκης και το live- kitchen μαγειρεύουν για εμάς μία πεντανόστιμη κι εύκολη σούπα λαχανικών βελουτέ.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 4 καρότα
- 2 πράσα
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 750 γρ. ζωμός λαχανικών
- 250 γρ. Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- Μαϊντανός
- Κρουτόν ολικής άλεσης
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τα πράσα κομμένα σε ροδέλες, τις κομμένες πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και το αλάτι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και με ένα ραβδομπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα λαχανικά πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και ρίχνουμε το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ, ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και γαρνίρουμε με κρουτόν ολικής, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε το βίντεο: